Adatvédelem

Dussmann Service

1. Általános tudnivalók

A Dussmann Stiftung & Co. KGaA és kapcsolódó vállalatai (a továbbiakban „Dussmann”) nagyon szigorúan veszik az Ön személyes adatainak védelmét, és betartják az adatvédelmi törvények rendelkezéseit. A személyes weboldalainkon mindig csak az adott célhoz szükséges mértékben dolgozzuk fel. Dolgozóinkat a törvényben előírt szabályozásoknak megfelelően a titoktartási kötelezettségre, az információk bizalmasságára vonatkozó szabályozások, valamint az adatvédelmi rendelkezések betartására kötelezzük.

A következőkben elmagyarázzuk, hogy az Ön weboldalunkon tett látogatása során milyen információkat gyűjtünk és hogyan használjuk fel azokat. Ezt követően szeretnénk Önt arról is tájékoztatni, hogy milyen célokkal dolgozzuk fel adatait, valamint azt, hogy hogyan érvényesítheti jogait. Az adatvédelmi nyilatkozatot minden oldal láblécében, az „adatvédelem” fül alatt bármikor megnyithatja és kinyomtathatja.

2. Személyes adatok

A személyes adatok mind olyan információk, amelyek egy azonosított vagy azonos természetes személyre vonatkoznak (pl. az Ön valós neve, címe vagy az Ön telefonszáma).

3. Felelős

Az adatfeldolgozásért felel a

Dussmann Stiftung & Co. KGaA
Friedrichstraße 90, 10117 Berlin

A kapcsolt vállalatok listáját itt https://www.dussmanngroup.com/verbundene-unternehmen/  töltheti le. Amennyiben Ön egy tagállamban közvetlenül egy kapcsolt vállalathoz fordul, akkor ez a vállalat a felelős.

Adatvédelmi megbízottunk kapcsolattartói adatai a honlap működtetésével kapcsolatos adatvédelmi kérdésekben:

Dussmann Stiftung & Co. KGaA,
Adatvédelmi megbízott
Friedrichstraße 90, 10117 Berlin
datenschutzbeauftragter @remove-this.dussmann.de
Telefon +49 30 2025-0

A magyarországi P. Dussmann Kft. adatvédelmi tisztviselője:

P. Dussmann Kft.
1134 Budapest
Váci út 35.

Molnár Gábor
adatvédelmi tisztviselő
adatvedelem @remove-this.dussmann.hu

4. Az adatfeldolgozás adatkategóriái, céljai és jogalapok

Amennyiben meglátogatja weboldalainkat és/vagy velünk a weboldalon keresztül köt szerződést, feldolgozzuk személyes adatait. A feldolgozás a következő adatokat érintheti:

  • Név, vezetéknév
  • Levelezési cím
  • Email cím
  • Telefonszám/fax-szám
  • Megkeresés dátuma és pontos ideje
  • Kérés tartalma (konkrét oldal)
  • Hozzáférési státusz/http-státuszkód
  • A mindenkori adatátviteli mennyiség
  • Weboldal, ahonnan a megkeresés érkezett
  • Böngésző típusa és verziója
  • Keresőszoftver nyelve és verziója
  • IP cím és az internet szolgáltató
  • Operációs rendszer
  • Mobil végkészülékeknél adott esetben a gyártó/típus megnevezése
  • Áru/szolgáltatás
  • Bank- és hitelkártya adatok

Ezeket az adatokat a weboldal üzemeltetéséhez, a szerződés teljesítéséhez és lebonyolításához, valamint saját reklámcélokból dolgozzuk fel. Továbbá ezeket az adatokat az országos és szövetségi hivatalokkal (pl. adóhivatal) szembeni törvényi kötelezettségeink teljesítésére használjuk fel. Ennek jogalapja az adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének a), b), c) és f) pontja (DS-GVO). A szerződés megkötéséhez az Ön egyértelmű azonosításához legalább az Ön nevére, vezetéknevére, valamint adott esetben az Ön címére van szükség. Ezek nélkül az adatok nélkül nem tudjuk a mindenkori szerződést teljesíteni.

Az IP címet kizárólag csak akkor használjuk, ha ez a felelős vagy egy harmadik személy jogszerű érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha annak az érintett személynek az érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amely a személyes adatok védelmét megkövetelik, nem fontosabbak. Jogszerű érdekek a weboldalunk felhasználási adatainak kiértékelése, a közvetlen reklám és a webes kínálat optimalizálása, a jogi igények követése, a bűncselekmények kivizsgálása és az IT-biztonsági rendszerek karbantartása. A feldolgozás a Németországi általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (DS-GVO) szerint történik.

Csak abban az esetben, ha Ön előzőleg belegyezett, ill. ha Ön – amennyiben törvényi rendelkezések ezt előírják – állandó ügyfélként ezt nem kifogásolta, ezeket az adatokat felmérésekhez és reklámcélokra is felhasználjuk.

5. Naplófájlok

Ha meglátogatja oldalainkat, rendszerint átmenetileg, rendszerbiztonsági célokból a kérést közvetítő számítógép kapcsolódási adatait, az Ön által nálunk felkeresett weboldalakat, a látogatás dátumát és időtartamát, az alkalmazott kereső és operációs rendszer típusát, valamint a weboldalt amelyről Ön minket elért, is tároljuk.

6. Kapcsolat-felvételi űrlap

Amennyiben használja weboldalaink kapcsolat-felvételi űrlapját, annak érdekében dolgozzuk fel az Ön által megadott adatokat, hogy üzenete a Dussmann megfelelő kapcsolattartójához továbbítódjon, és utóbbi felvehesse Önnel a kapcsolatot. Más célokra a kapcsolat-felvételi űrlapon megadott adatait nem használjuk fel. A feldolgozás jogalapja a Németországi általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (DS-GVO). A mi jogszerű érdekünk kérésének megválaszolása.

7. Hírlevél

Amennyiben igényt tart egy általunk kínált hírlevélre, csak az Ön e-mail címére van szükségünk. A további adatok önkéntesen adhatók meg. A bejelentkezést követően rendszerünk elküld Önnek egy aktiváló linket tartalmazó e-mailt, amivel megerősítheti a hitlevélre való feliratkozást. Ezáltal biztosítjuk, hogy Ön az e-mail cím tényleges tulajdonosa, és ténylegesen beleegyezett a hírlevél fogadásába. A hírlevél címzett-listájába való felvétel és a kiküldés csak akkor történik meg, ha Ön megerősítette a regisztrációs e-mailben szereplő, a hírlevél fogadására irányuló aktiváló linket (un. Double-Opt-In eljárás). Ez a típusú feldolgozás a Németországi általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (DS-GVO) jogalapján történik.

Aktív ügyfélként rendszeresen kap tőlünk termékajánlásokat tartalmazó e-maileket. Ezt az információs levelet a hírlevélre való feliratkozástól függetlenül elküldjük Önnek. Szolgáltatásainkat és termékeinket ezekkel az ajánlatokkal szeretnénk Önnek kínálni. Az ilyen irányú feldolgozás a Németországi általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja (DS-GVO) jogalapján történik. Jogszerű érdekünk az, hogy eljuttassuk Önhöz a termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozó tudnivalókat.

Ha a továbbiakban nem szeretne ilyen tartalmú e-maileket kapni, akkor a továbbítást az összes e-mail végén megtalálható link segítségével a jövőre vonatkozó hatállyal egy kattintással megszűntetheti.

8. Személyes adatok címzettje

A jogi hatáskörök keretében az Ön személyi adatait a következő címzett-kategóriák számára tehetjük nyilvánossá:

  • Web elemző szolgáltatók
  • IT-szolgáltatók
  • Dussmann Group kapcsolódó vállalatai (lásd a fenti linket)
  • Hivatalok és más közjogi hatóságok

9. Harmadik fél hozzáférése az Ön személyes adataihoz

A személyes adatokat mi magunk, és – amennyiben ezt kifejezetten nem zártuk ki – a Dussmann Group más konszernvállalatai vagy az általunk megbízott szolgáltatóvállalatok dolgozzák fel. A két utóbb megnevezett esetben biztosítjuk, hogy a konszern-, ill. szolgáltatóvállalat a vonatkozó törvényi adatvédelmi rendelkezéseket és a jelen adatvédelmi útmutatóból eredő kötelezettségeket betartsa.

A személyes adatok továbbadása az Ön belegyezése nélkül csak akkor történik meg a tájékoztatáskötelezett nemzeti hatóságok felé, ha minket erre törvényi rendelkezésekkel vagy bírói végzéssel köteleznek.

10. Sütik (cookie-k)

A „sütik” (cookie-k) kisméretű szövegfájlok, amelyek lehetővé teszik számunkra azt, hogy az Ön számítógépén speciális, Önre vonatkozó információkat tároljunk, miközben Ön valamelyik weboldalunkon tesz látogatást. A cookie-k abban segítenek minket, hogy felmérjük weboldalaink látogatási gyakoriságát és a felhasználók számát, továbbá abban, hogy az Ön felé tett ajánlatainkat lehetőleg kényelmesen és hatékonyan alakítsuk. Úgynevezett „munkamenet sütiket” (Session-Cookie-k) használunk, amelyeket a gépén csak a weboldalunkon tett látogatása idején tárolunk, átmeneti jelleggel.

Kínálatunkat sütik nélkül is használhatja. Keresőjében inaktiválhatja a sütik mentését, vagy korlátozhatja azt csak bizonyos weboldalakra, illetve beállíthatja keresőjét úgy, hogy azonnal értesítést kapjon, amint sütit kap. Kérjük, vegye azonban figyelembe, hogy ebben az esetben az oldal korlátozott megjelenítésével és korlátozott felhasználó-irányítással kell számolnia.

11. Google Analytics 

Ez a weboldal a Google Inc. (a továbbiakban „Google”) Google Analytics szolgáltatását használja. A Google Analytics szintén alkalmaz sütiket. A süti által létrehozott, a weboldal használatára vonatkozó információk rendszerint a Google USA-beli szervereire kerülnek és ott tárolódnak. Ha anonim IP címmel keresi fel ezt a weboldalt, a Google az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezmény szerződő államaiban előzőleg lerövidíti azt. A teljes IP cím csak kivételes esetekben kerül át a Google USA-beli szervereire, amelynek lerövidítése ebben az esetben ott történik.

A Google az üzemeltető megbízásából a weboldal használatának kiértékelésére, az üzemeltető számára a weboldalon folytatott tevékenységeiről szóló jelentések készítésére, továbbá a weboldal és az Internet használatával összefüggő további szolgáltatások nyújtása céljából fogja felhasználni ezeket az információkat. A Google a Google Analytics keretében a böngészőprogram által átadott IP címet nem kapcsolja össze más adatokkal.

A böngészőszoftver megfelelő beállításával blokkolhatja a sütik tárolását, de felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben nem fogja tudni teljes körűen használni a weboldal valamennyi funkcióját.

Emellett a süti által létrehozott, a weboldal használatára vonatkozó adatok rögzítését (az IP-címet is beleértve), valamint ezen adatoknak a Google által történő feldolgozását a (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) linken elérhető böngésző beépülő modul („plug-in”) letöltésével és telepítésével is megakadályozhatja.

Közelebbi információk a felhasználási feltételekről és az adatvédelemről a következő címeken találhatók: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Felhívjuk figyelmét arra, hogy ezen a weboldalon a Google Analytics-t a „gat._anonymizeIp();“ kóddal bővítettük, ezzel biztosítva az IP-címek névtelen gyűjtését (úgynevezett IP-maszkolás).

12. Google ReCaptcha

A reCaptcha Google szolgáltatást annak meghatározására használjuk, hogy a kapcsolat-felvételi vagy hírlevél űrlapunkon egy bizonyos adatbevitelt ember vagy gép végez. A Google a következő adatok alapján ellenőrzi, hogy Ön ember vagy számítógép: A felhasznált végkészülék IP-címe, a weboldal, amit nálunk felkeresett, és amelyhez kapcsolódik a Captcha, a látogatás dátuma és időtartama, a felhasznált kereső és operációs rendszer típus-azonosítási adatai, Google fiók, ha be van jelentkezve a Google-ba, egérmozgások a reCaptcha felületeken, valamint a képek azonosítására irányuló feladatok. A bemutatott feldolgozás jogalapja a Németországi általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (DS-GVO). Jogos érdekünkben áll a weboldalon ez a típusú adatfeldolgozás a weboldalunk biztonságának garantálása és annak érdekében, hogy megvédjük magunkat az automatizált bevitelekkel vagy támadásokkal szemben.

13. Google Maps használata

Ez a weboldal a Google Maps-et térképek megjelenítéséhez és útitervek készítéséhez használja. A Google Maps-et a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA üzemelteti. Jogos érdekünk a Google használata során ügyfelünket a telephelyekről tájékoztatni. A bemutatott feldolgozás jogalapja a Németországi általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (DS-GVO).

A használatára vonatkozó feltételeket a Google Maps használatára vonatkozó feltételeknél találja. A Google biztosít további információk itt: https://www.google.com/policies/privacy. Adatvédelmi beállításokat itt is történhet: https://adssettings.google.com/authenticated

14. Facebook fan page használat

Dussmann a Facebook-on úgynevezett fan page-ket (rajongói oldalakat) üzemeltet. Olyan weboldalakról van szó, amelyeket a platformon a Facebook ajánl fel a Dussmann cég bemutatására és pl. az ügyfelekkel és érdeklődőkkel történő kapcsolatfelvételre.

Közös felelősség a Facebook-al: Amikor rajongói oldalunkat látogatja, a Facebook-al közösen vagyunk felelősek az Ön adatainak gyűjtéséért. Ezekkel az információkkal közös felelősségünk keretén belül az általános adatvédelmi rendelet 13. cikkelyében előírt értesítési kötelességünknek teszünk eleget. Amikor rajongói oldalunkat látogatja, a Facebook személyes adatokat dolgoz fel, pl. IP-címet és egyéb információkat, melyek az Ön számítógépén sütik formájában léteznek. A feldolgozások eredményét utána a Facebook aggregált és névtelenített felhasználói statisztikák formájában állítja rendelkezésünkre. A Facebook erről részletesebb információkat a következő linken nyújt: http://de-de.facebook.com/help/pages/insights.

Ebben az összefüggésben az Önről gyűjtött adatokat a Facebook Ireland Ltd. dolgozza fel, és adott esetben az Európai Unión kívüli országokba kerül átvitelre. Hogy milyen adatokat kap meg a Facebook és hogyan kezeli ezeket, azt a Facebook általánosan az adathasználati irányelveiben írja le, amelyek a következő linken hívhatók le: http://de-de.facebook.com/about/privacy

Amennyiben Ön felhasználóként be van jelentkezve a Facebook-on, az Ön végkészülékén van egy süti az Ön Facebook ismertetőjeleivel. Ezáltal a Facebook képes követni, hogy Ön felkereste-e rajongói oldalunkat és hogyan használta azt. Ez minden más Facebook oldalra is érvényes. Amennyiben ezt el szeretné kerülni, jelentkezzen ki a Facebook-ból, illetve deaktiválja a "maradjak bejelentkezve" opciót, törölje készülékéről a sütiket és zárja be a böngészőjét, majd indítsa azt újra.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a begyűjtött adatok az AEÁ-ba, és így az Európai Unión kívüli térségbe is továbbítódnak. Az AEÁ számára nem létezik megfelelő alkalmassági határozat az Európai Bizottság részéről. Azonban a Facebook az EU US Privacy Shield részese (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

A mi felelősségünk: Dussmann ezen kívül azokat az adatokat dolgozza fel, amelyeket Ön a rajongói oldal használatakor önkéntesen ad meg (például megjegyzés formájában), hogy válaszolni tudjon a kérdésekre, kommunikálhasson Önnel és nyilvánosságra hozza a rajongói oldalon felkínált tartalmakat vagy a Dussmann-ról szóló információkat. Az adatfeldolgozás jogi alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkelyének 1. bekezdésének b betűje. Jogos érdek a felhasználók, ügyfelek és érdeklődők informálása és az e személyekkel történő kommunikáció.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem ismerjük a Facebook által folytatott pontos adatfeldolgozás teljes terjedelmét és tartalmát, és nincs lehetőségünk ezt befolyásolni. Természetesen Önnek lehetősége van az Önt, mint érintett személyt megillető jogokat velünk szemben is érvényesíteni. Azonban amennyiben ezek az ilyen adatfeldolgozásokra vonatkoznak, amelyeket csak a Facebook ismer, előre felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön jogainak érvényesítése velünk szemben arra korlátozódik, hogy a megfelelő Facebook helyeken mi Önt erről tájékoztatjuk.

15. Adattárolás időtartama

Addig tároljuk adatait, ameddig ez az adott célhoz szükséges vagy ameddig a megőrzésre minket a törvény kötelez:

Amennyiben bizonyos adatokra, amelyeket az adás-vételi szerződések lebonyolításához dolgozunk fel, adójógi megőrzési kötelezettség vonatkozik (számlaadatok), az előírt tárolási kötelezettség 6, ill. 10 évig tart. Ezalatt az idő alatt az adatok feldolgozása korlátozott. A megőrzési kötelezettség rendszerint annak a naptári évnek a végén indul, amely év során az ajánlatot megtettük, ill. a szerződést teljesítettük.

16. Biztonság

Annak érdekében, hogy személyes adatait megvédjük az adatvesztéstől és a visszaélésektől, meghozzuk az összes szükséges technikai és szervezeti biztonságvédelmi intézkedést. Adatait biztonságos üzemeltetési környezetben tároljuk, amely a nyilvánosság számára nem hozzáférhető. Minden weboldalon SSL-kódolást használunk. Adatait közvetlenül az átvitel során kódoljuk. Biztonsági okokból ezen a helyen nem adunk meg további adatokat.

17. Érintettek jogai

Beleegyezés visszavonása

Amennyiben beleegyezését adta a személyes adatok feldolgozáshoz, ezt jövőbeni hatállyal bármikor visszavonhatja. A visszavonást itt: datenschutzbeauftragter @remove-this.dussmann.de. vagy alternatív módként levélben, a Dussmann Stiftung & Co. KGaA
Friedrichstraße 90, 10117 Berlin címen teheti meg.

További jogok

Jogait mindenkor, a Dussmann Group nemzeti telephelyén, saját országában érvényesítheti. A mindenkori felelősök nevét és címét a kapcsolódó vállalatok listájában https://www.dussmanngroup.com/verbundene-unternehmen/  vagy az adott nemzeti székhely impresszumában találja meg.

Jogában áll a Dussmann Group-on belül a mindenkori felelős személytől arra vonatkozó igazolást kérni, hogy az érintet személyes adatok feldolgozásra kerülnek-e, és amennyiben ez az eset áll fenn, akkor Önnek hozzáférési joga van az ezekre a személyes adatokra és a Németországi általános adatvédelmi rendelet (DS-GVO) 15. cikkében levőkre vonatkozó részletes információkhoz.

Jogában áll a mindenkori felelős személytől haladéktalanul az Önt érintő helytelen személyes adatok helyesbítését és adott esetben a hiányos személyes adatok kiegészítését megkövetelni (Németországi általános adatvédelmi rendelet 16. cikke). Jogában áll a mindenkori felelős személytől megkövetelni, hogy az Önt érintő személyes adatokat haladéktalanul töröljék, amennyiben a Németországi általános adatvédelmi rendelet 17. cikkében részletesen felsorolt indokok valamelyike helytáll, ill. amennyiben az adatokra a követett célokhoz a továbbiakban nincs szükség (törlési jog).

Jogában áll a mindenkori felelős személytől a feldolgozás korlátozását megkövetelni, amennyiben a Németországi általános adatvédelmi rendelet 18. cikkében felsorolt feltételek valamelyike adott, pl. ha az adtok feldolgozására vonatkozó kifogást nyújtott be.

Jogában áll a számunkra rendelkezésre bocsátott személyes adatokat egy szokványos és géppel olvasható formátumban kikérni, ill. azt kérni, hogy ezeket az adatokat egy másik felelős személynek továbbítsák (Adathordozhatósághoz való jog Németországi általános adatvédelmi rendelet 20. cikke), amennyiben ez technikailag megvalósítható.

Jogában áll egyedi helyzetével kapcsolatos indokok alapján az Önt érintő személyes adatok feldolgozásával szemben kifogást emelni. A mindenkori felelős személy ebben az esetben a továbbiakban nem dolgozza fel a személyes adatokat, kivéve, ha a feldolgozást olyan kényszerítő erejű, jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel vagy alapvető jogaival és szabadságaival szemben, illetve ha a feldolgozás jogi követelések érvényesítése, gyakorlása vagy védelme miatt szükséges (Németországi általános adatvédelmi rendelet (DS-GVO) 21. cikke).

Az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül joga van panaszt emelni bármely felügyelő hatóságnál, ha megítélése szerint az Önre vonatkozó személyes adatok feldolgozása ellentétes a Németországi általános adatvédelmi rendelettel (DS-GVO 77. cikke). Ezt a jogát tartózkodási helye, munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállam felügyelő hatóságánál érvényesítheti. A Dussmann Stiftung & Co. KGaA számára Berlinben az illetékes hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatvédelmi biztosa, Friedrichstr. 219., 10969 Berlin. A Németországon kívüli, az Ön tagállamában felelős személyről az ottani illetékes hatóságtól érdeklődhet.

18. Az adatvédelmi nyilatkozat módosításai

Annak biztosításához, hogy adatvédelmi útmutatónk mindig megfeleljen az aktuális törvényi előírásoknak, a változtatások jogát mindenkor fenntartjuk. Ez abban az esetben is érvényes, ha az adatvédelmi útmutatót új vagy átdolgozott ajánlataink vagy szolgáltatásaink miatt kell kiigazítani.

Ha adatvédelmi nyilatkozatunkkal kapcsolatban kérdések vagy felvetések merülnének fel, kérjük, forduljon hozzánk, mi örülünk neki, hogy adatait ránk bízza.

Állapot: 2018.08.23